Om mig

Jag är legitimerad läkare sedan 23 år tillbaka och specialist i Allmänmedicin.

Under de senaste åren har jag varit mer fokuserat på och behandlat patienter med hormonella problem framför allt sköldkörtelsjukdomar. Jag har länge samarbetat med sköldkörtelförbundet (tidigare sköldkörtelföreningen och hypotyreos föreningen).

Under min resa till att bli en bättre behandlande läkare har jag alltid strävat efter att hitta grunden till och förebygga sjukdomen istället för att behandla symptom. Läkemedel har sin plats inom medicin men borde inte vara den enda behandlingsvägen.

Jag baserar därför min behandling inte bara på läkemedel utan på människan som helhet. 

Levnadsförändring, rätt kost och frid i själen och psyket är grunden till vår hälsa, särskilt vid kroniska sjukdomar. 

Jag tror på att vår kropp är ett universum med en enorm förmåga att läka och återhämta sig om den får rätt förutsättningar.

Då jag alltid varit intresserad av människans psyke har jag fördjupat mig inom detta område. Jag har deltagit i flera kurser bl.a. mindfulness och yoga samt har certifierats för KBT steg 1.

Jag har dessutom tjänstgjort i Indien i samarbete med Globalmedicin och SIDA och där fått erfarenhet av tropiska sjukdomar som malaria och tuberkulos.

Mitt intresse för sköldkörtelsjukdomar och andra endokrina organ väcktes tidigt när flera av mina patienter och mina nära anhöriga inte mådde bra med den rekommenderade standard behandlingen. Det dröjde inte länge innan jag själv blev väldigt sjuk i Hashimotos tyreoidit (en inflammatorisk sköldkörtelsjukdom) med påverkan av flera organ. Jag tror min väg till läkning och att både vara läkare och patient i vårt vårdsystem har givit mig en stor förståelse och erfarenhet för att kunna hjälpa andra i samma situation.

Här vill jag tacka mina nära och kära och mina fantastiska patienter som har hjälpt mig att bli den jag är idag.

/Dr Azin Farid, Specialistläkare i Allmänmedicin